Wormen

Honden kunnen wormen hebben. Honden krijgen wormen binnen vanuit de omgeving of bijvoorbeeld via de moeder tijdens de dracht of na de geboorte via de moedermelk. Wormen kunnen orgaanfuncties aantasten waardoor honden ziek kunnen worden. Bovendien zijn deze wormen besmettelijk voor mensen. 

Ook katten kunnen wormen hebben en moeten daarom regelmatig worden ontwormd.    

Ontworming 
Pups worden ontwormd op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken. Daarna wordt de pup maandelijks ontwormd tot een leeftijd van 6 maanden. 
Kittens worden ontwormd op de leeftijd van 3, 5 en 7 weken. Daarna elke maand tot ze 6 maanden oud zijn. Het is verstandig om de moeder tegelijk te ontwormen zolang de kittens nog bij haar zijn. 
Vanaf 6 maanden leeftijd is het raadzaam om uw hond en kat 4x per jaar te ontwormen. 
Let op: er zijn veel verschillende soorten ontwormmiddelen verkrijgbaar in Nederland. Een aantal van deze middelen bestrijden die wormen die belangrijk zijn voor uw huisdier, maar niet alle ontwormmiddelen doen dit. Laat u zich daarom goed informeren over effectieve ontworming. Wij adviseren u graag hierover. 

Informatie op internet 
Mocht u op internet goed leesbare en betrouwbare informatie zoeken over wormen bij honden en katten, dan adviseren wij de volgende sites:    

Wormen bij honden: 
MCD      https://www.mcvoordieren.nl/wormen-hond

LICG      https://www.licg.nl/honden/wormen-bij-de-hond/

Wormen bij katten 
MCD      https://www.mcvoordieren.nl/wormen-bij-katten


LICG      https://www.licg.nl/katten/ontwormen-van-uw-kat/

Vlooien en Teken

Vlooien en teken zijn parasieten waar u als eigenaar rekening mee moet houden. Vlooien kunnen een ware plaag zijn zowel voor huisdieren als voor de eigenaar. Om problemen met vlooien te voorkomen moeten vlooien het hele jaar door bestreden worden. Controleer uw huisdier regelmatig en houd er rekening mee dat wanneer uw huisdier vlooien heeft, er waarschijnlijk nog veel meer vlooien in de omgeving aanwezig zijn (op dekens, in hondenmand etc) die ook bestreden moeten worden. 

Teken kunnen ziektes overbrengen. Dit geldt zeker voor de mens. Controleer uw hond regelmatig en verwijder teken zo snel mogelijk. 

Graag adviseren wij u hoe u het beste vlooien en teken bij uw huisdier kunt voorkomen en bestrijden.

Vlooien- en tekenmiddelen 
Er bestaan goede middelen voor uw huisdieren om problemen met vlooien en teken te voorkomen en om deze parasieten te bestrijden. Wij hebben deze middelen ook in huis. Neem contact op of kom langs en wij helpen u graag bij het bepalen van de keuze welk middel het meest effectief is voor uw huisdier. 

Informatie op internet 
Mocht u op internet goed leesbare en betrouwbare informatie zoeken over vlooien en teken, dan adviseren wij de volgende sites:

Vlooien:
MCD      https://www.mcvoordieren.nl/vlooienbestrijding

LICG      https://www.licg.nl/vlooien-bij-uw-huisdier/

Teken: 
MCD      https://www.mcvoordieren.nl/teek-verwijderen-hond-kat

LICG 
https://www.licg.nl/teken-en-door-teken-overgedragen-ziekten/

Corona Virus en het bezoek aan onze kliniek

De ontwikkelingen rondom COVID-19 (coronavirus) volgen zich snel op, waar-door de situatie in Nederland van dag tot dag verandert. In verband met het Corona virus maken we u attent op het volgende:

  • We zijn alleen bereikbaar voor spoed (bij twijfel kunt u altijd bellen).
  • Er mag maximaal 1 persoon de praktijk betreden, andere klanten vragen we buiten te wachten.
  • Bij binnenkomst worden de handen gedesinfecteerd.
  • Komt u met een patiënt dan nemen we uw huisdier bij de deur van de spreekkamer van u over.
  • Wij vragen u met PIN te betalen.

Meer informatie over het Corona virus? Klik hier: http://www.rivm.nl/
coronavirus/covid-19

Corona virus en onze huisdieren
Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren, bijvoorbeeld honden of katten ziek kunnen worden van het corona virus of dat zij dit virus kunnen verspreiden naar mensen.
Meer informatie over het corona virus en onze huisdieren? Klik hier:

https://www.rivm.nl/
coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#Huisdieren